fbpx
Sikker førstehjælp med

Action-cards®

Mange af os kan være usikre på, hvordan man yder førstehjælp i kritiske situationer.

Med Action-cards® i din lastbil har du den nødvendige hjælp lige ved hånden. Bliv klædt på til at yde sikker og hurtig førstehjælp i dag.

ACTION-CARDS TIL LASTBILCHAUFFØREN

Action-cards® er robuste og holdbare instruktionskort på både dansk og engelsk,
med trinvis guide til sikker førstehjælp. Hav dem med i din bil, så er du altid klar til at yde sikker førstehjælp.

Forbered

Action-cards® forbereder dig til selv at kunne give sikker førstehjælp og håndtere en ulykke.

Udfør

Action-cards® er din støtte og guide til førstehjælp lige ved hånden, så du kan udføre sikker førstehjælp.

Red liv

Med Action-cards® kan I udføre den helt korrekte førstehjælp og øge chancen for at redde liv. 

Forebyg

Med Action-cards® kan vi forbygge ulykker. Scan QR-koden, når du har brugt det - din data kan redde liv. 

VORES KUNDER, VED BEDST

Hvad indeholder Action-cards® til lastbilchaufføren?

Med dette sæt Action-cards® får du en guide ved hånden, til følgende situationer;

 • STØRRE trafikulykke
 • MINDRE trafikulykke
 • Vidne til og færdsel ved trafikulykke
 • Alarmering
 • Bevidstløshed + hjertemassage
 • Blødning — kraftig
 • Indre blødning
 • Nakke-/rygskade
 • Hjernerystelse
 • Brud med synlig fejlstilling — på ben og arm
 • Brandsår og skoldninger — milde
 • Andre (trafik)skader
 • Psykisk chok og førstehjælp
 • Påkørsel af dyr
 • Anmeldelse af ulykke (forsikring)

HVORFOR ACTION-CARDS?

KØB ACTIONS-CARDS I DAG

KUN 497,- DKK EX. MOMS

Sprog? Action-cards®, kan købes på dansk og engelsk.

Førstehjælpskursus med Action-cards®

Vi anbefaler dig at du køber dine Action-cards®, læser i dem og tilmelder dig et førstehjælpskursus hos os. På den måde får du mest ud af både dine Action-cards® og dit førstehjælpskursus. I videoen kan du se, hvordan vores førstehjælpskursus forløber, her med virksomheden Airtrix. Skriv dig/jer op til et førstehjælpskursus, uden  økonomisk binding, her:

Hvordan kan en kritisk situation med Action-cards® se ud?

Det er en helt almindelig eftermiddag. Bjarne, som er lastbilschauffør og kører for en af de store danske transportvirksomheder, ser to biler køre sammen på motorvejen omkring 300 meter foran ham. Uheldet sker i yderbanen og det ser voldsomt ud.  Som lastbilchauffør er det slet ikke unormalt, at han ser ulykkerne ske.

Tidligere havde Bjarne helst undgået at stoppe ved ulykker, for han følte sig ikke helt sikker på hvad han skulle gøre – og hvad nu, hvis han gjorde noget forkert?

Men nu havde han anskaffet sig et sæt Action-cards® til sikker førstehjælp og hængt dem lige ved siden af sig, så han nemt kunne få fat på dem. Han var glad for at have dem med, for nu kan han bruge dem som en guide til hvad han skulle gøre – uden at komme i tvivl om det var det rigtige.

Først får Bjarne sat katastrofeblinket på og bremset ned, til han holder på tværs af de to yderste vognbaner og omkring 20 meter fra de to forulykkede biler. Dermed afskærmer han med sin lastbil, så andre biler ikke kører ind i dem.

Bjarne tager sine Action-cards® og refleksvest på, som der står “First responder” på ryggen af. Trafikken fortsætter i meget langsomt tempo i indersporet af motorvejen og han vælger derfor hurtigt at vinke to biler ind, som han tænker kan blive en god hjælp, særligt hvis der er alvorligt tilskadekomne i bilerne.

Bjarne ved også, at folk gerne vil hjælpe til, når der sker ulykker – særligt hvis de bare skal give en hånd – og ikke træffe beslutninger. Derfor råber han til den første bil, at de skal ringe 112. I den anden bil, sidder der nogle der ligner sportsfolk. Dem råber han til, og beder om hurtigt at komme med sig.

Ved de to forulykkede biler ser han, at den ene bils fører er kommet ud og har sat sig ved siden af bilen.

Bjarne ser på den anden bil, og kan se, at der sidder en person hen over airbaggen ved førersædet. Ruden er smadret og da han ikke får noget svar fra føreren af bilen, må Bjarne og de to sportsfolk, der er med ham, lægge alle deres kræfter i at få vredet døren så meget op, at de kan komme ind til føreren.

De kan konstatere, at der hverken er bevidsthed eller normal vejrtrækning. Sammen får de forsigtigt føreren ud og Bjarne bruger Action-cards® “Bevidstløshed og hjertemassage” til at guide de to sportsfolk.

Da den første politibil kommer frem, bliver de enige om at fortsætte med at give hjerte-lungeredning, imens politiet sikrer ulykkesstedet yderligere.

Der går 17 minutter før den første ambulance er fremme og de to sportsfolk kan overlade hjerte-lungeredningen til det professionelle beredskab.

Takket være indsatsen fra Bjarne og passagererne i de to standsede biler overlevede begge forulykkede personer. I dagene efter bliver der skrevet i medierne om ulykken, og at både politi og beredskab gav stor ros for indsatsen til både Bjarne og de trafikanter, der stoppede og hjalp til ved ulykken.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Mange har, på et normalt førstehjælps-kursus, lært at de skal kunne huske alle førstehjælpsdetaljer i hovedet efterfølgende. Vi synes det er dejligt, hvis man kan huske alle førstehjælpsdetaljer efter en gennemført uddannelse, og det kan nogle mennesker også. De fleste har dog svært ved at huske alle detaljerne, særligt når de står i en virkelig situation. Mange har svært ved at huske det hele, bare 5 måneder efter en førstehjælpsuddannelse, og her er Action-cards® et rigtig godt værktøj. Action-cards® hjælper med at holde styr på detaljerne i en virkelig situation. Med Action-cards® skal man blot vide, hvor man kan finde den relevante viden – man skal ikke huske det hele i hovedet.

Fordelene er, at de er robuste, de tåler vand, vind, vejr og hårde stød og slag.
Du skal heller ikke bøvle med at logge ind på en telefon, app, tablet eller computer for at få den hjælp du har brug for. Action-cards® virker altid.

Mange bruger i dag Action-cards®. Vi har solgt Action-cards® til mange sportshaller og også skoler og restauranter. I mange år har piloter, forsvaret, politiet og det præhospitale væsen brugt Action-cards. Det gør de, netop fordi man der ved, at det kan være svært at huske vigtige detaljer i en kritisk situation.

Ja, en stor del af værdien af Action-cards® er at al den viden, som du normalt har en førstehjælpsinstruktør til at fortælle dig, den har du nu adgang til hele tiden på dine Action-cards®. Derfor kan du og din virksomhed nemt tage jeres Action-cards® frem og træne sikker førstehjælp præcis når I har tid og overskud til det. Også selvom det kun er 30 minutter. På den måde kan i løbende holde jer helt skarpe på jeres førstehjælp uden at det koster jer mere end den tid i selv vælger at bruge på det.

Vi mener, at man skal gøre det man er bedst tilpas med. Vi ved, at mange har svært ved at huske, hvad man skal gøre, når det er en virkelig situation. Derfor har vi udviklet disse Action-cards® til at hjælpe folk, der skal handle i en sådan situation. Action-cards® bliver brugt meget af blandt andet piloter, forsvaret, politiet og i det præhospitalevæsen – netop fordi man der ved, at det kan være svært at huske vigtige detaljer i en kritisk situation.

Der sidder en QR-kode på hvert Action-cards® for at gøre jeres uheldsregistrering så nem som overhovedet muligt. På under 1 min. kan du registrere et uheld, fx hjernerystelse, ved at scanne QR koden på kortet “Hjernerystelse”.

Scanner du denne QR-kode, så registrerer du “Hvad der er sket?”, “Hvor det er sket?”, “Hvad tid det er sket?” og “Hvilken behandling der er givet akut” – uden at du har gjort andet en at scanne QR-koden.

Når du har scannet QR-koden, kan du også få lov til at give nogle ekstra kommentarer med og hurtigt uploade et billede af der hvor uheldet skete eller uploade andre billeder, som kan være relevant dokumentation.

En god uheldsregistrering er helt afgørende for at kunne finde de mest kost-effektive løsninger til bedre sikkerhed i jeres virksomhed.

MEDICAL ADVISORY BOARD

Action-cards® Medical Advisory Board vurderer, med deres sundhedsfaglige baggrund, indholdet af de Action-cards® som har sundhedsfaglige elementer i sig.

Matt Schwarz 

Læge (MD) i Akutmedicin

Matt er certificeret læge (MD) af American Board of Emergency Medicine. Han er uddannet på Kings County Hospital i Brooklyn, New York, hvor han dimitterede i 2003. Siden da har han arbejdet i North Carolina, USA og Whakatane, New Zealand.

Jacob Juul Jesen 

Overlæge Akutmedicin

Jacob er uddannet soldat og dykker fra det danske søværn og har været udsendt som soldat til Mellemøsten. Jacob blev færdig som læge i 2012 og er Danmarks første læge, der har gennemført og afsluttet specialistuddannelse inden for akutmedicin.

Harvey Yules

Læge

Harvey er uddannet læge fra Southampton University, UK i 2011. Harvey har arbejdet 5 år på forskellige hospitaler i England og er flyttet til Australien for at opleve et andet sundhedsvæsen. Harvey er ved at specialisere sig i almen medicin i Australien.

Kim Heltø

Speicallæge i anæstesiologi

Kim er speciallæge i anæstesiologi og overlæge på Afdelingen for Bedøvelse, Operation og Intensiv Behandling på Herlev Hospital. Han fungerer som hovedvejleder og funktionsansvarlig for traumer. Han arbejder som akutlæge og TEMS læge på Akutlægebil.

Paul Peterslund

Læge i Intensiv Medicin

Paul Peterslund got his medical degree from the University of Southern Denmark in 2014. Since then, he has worked as a physician in intensive care medicine, anesthesia, infectious diseases, cardiology, emergency medicine, 3rd world medicine and psychiatry. He has experience with teaching doctors, nurses and laymen at SimC OUH and various other institutions.

Sunna G. Herrmann 

Intensiv sygeplejerske

Sunna er uddannet intensivsygeplejerske med speciale i neonatalogi og intensiv behandling af børn op til to år. Sunna har siden 2011 arbejdet med intensiv behandling af spædbørn, på Danmarks højest specialiserede hospital, Rigshospitalet, og har herigennem erhvervet diverse kurser indenfor akut sygepleje og førstehjælp.

Ali Asmar

Læge med speciale i klinisk fysiologi og nuklearmedicin

Ali er uddannet cand.med. og ph.d. på Københavns Universitet. Siden 2009 har Ali arbejdet som læge og er speciallæge i klinisk fysiologi og nuklearmedicin på Rigshospitalet. Ali har udgivet over 40 publikationer og underviser kommende læger og speciallæger i menneskets fysiologi.

Mikkel Sundstrup

Læge

Mikkel er uddannet læge fra Syddansk Universitet i 2010, og har arbejdet som ortopædkirurg siden 2011, heraf en stor del arbejde med traume-modtagelse og skadestue arbejde. Mikkel underviser derudover som ekstern lektor på speciallægeuddannelsen i ortopædkirurgi.